עירוב חצרות

שאלה:

הגיע דייר חדש לבניין. חילוני במקום דתי שעזב. נתתי לחדש ספר שלי שישמור לי עליו (כמו שעשיתי עם שאר הדיירים החילוניים, לפני כן). האם בזה נשמר הערוב שעשיתי לפני כן או שעלי להגיד נוסח חדש או לבצע פעולה נוספת? תודה.

תשובה:

למיטב הבנתי לבקש ממנו שימשור עבורך חפץ זה לא מספיק, צריך שהוא ישאיל לך מקום בחצרו לשמירת החפץ, כאן, הוא לא משאיל לך מקום ויכול לשמור אותו גם במקום אחר, יש לו התחייבות כלפי החפץ בלבד. כמובן יש להקנות גם לשכן החדש חלק בלחם שאתה מייחד לעירוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אכן אמרתי לו שישאיל לי את מקום הנחת הספר בביתו. אז אני מבין שמה שנותר לי לעשות הוא להגיד בקול רם שהחלק בעירוב (מצות) שהקניתי לדייר הקודם שעזב, עובר כעת לרשותו. האם נכון? או שאני צריך להוסיף עוד מצות או לחם לעירוב?