ביטול שיעור בשיעורים פרטיים

שאלה:

שלום וברכה!
אני מורה פרטי שמלמד ילדים בזום, עצמאי.
קורה לפעמים שאני קובע עם ילד שיעור ביום ושעה מסויימת, וכשמגיע השיעור הוא לא נמצא, ואחרי זה הוא אומר לי שהוא שכח להודיע שהוא לא יכל.
האם אני יכול לגבות מהוריו תשלום מלא על השיעור הזה, בגלל שהוא לא עדכן אותי מראש?

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר הילד חלה הרי זה אונס של ההורים, ופטורים ההורים מתשלום. אם הילד לא הגיע ושכח להודיע ויש להורים פיקוח על הילד לדעת אם הוא מגיע או לא, חייבים ההורים לשלם כיון שהם צריכים לדאוג שהילד יבוא או להודיע על הביטול. וכדאי להתנות על כך מתחילה כיון שפעמים הביטול הוא באונס של ההורים, שלא ידעו שהילד לא יגיע, ואינם חייבים לשלם על כך.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן שלד ס"ד.