דמי תיווך – במעורבות שני מתווכים

שאלה:

מתווך א' הראה דירה לזוג הורים עבור הזוג הצעיר, הדירה לא מצאה חן בעיניהם. כעבור שלושה חודשים מתווך ב' הציע את הדירה הזו למחותנים שלהם והדירה מצאה חן בעיניהם, עקב כך הזוג הצעיר וההורים (הראשונים) השתכנעו לרכוש את הבית.
כמובן, שהם מסרבים לשלם דמי תיווך כפולים. כיצד צריך לחלק את דמי התיווך בין שני המתווכים שהיו מעורבים בעניין.

תשובה:

שלום וברכה,

דמי התיווך מתחלק בין שני המתווכים, כל מתווך יקבל חצי מדמי התיווך.

בהצלחה

מקורות:

המתווך הראשון שהציע לבני הזוג ולא רצו, לא נחשב שהעסקה התבטלה, כיון שמצוי שבתחילה אדם לא חפץ בהצעה ואח"כ מתחרט ורוצה את העסקה. ולכן לא נחשב שהעבודה של הראשון לא פעלה. אלא שהמתווך השני הגיע מעצמו לצד השני וקידם את העסקה, וכיון ששניהם פעלו בעסקה, הראשון הציע את העסקה והשני קידם את העסקה, שניהם נקראים המתווכים, ושניהם מתחלקים בדמי התיווך בשווה.