ציציות נוגעות בגוף

שאלה:

שלום,
האם יש פוסק מזמן המשנה ברורה או לפני, שמתיר שהציציות יגעו ברגליים?

תשובה:

לא מצאתי כרגע מישהו שמדבר בזה במפורש, למעט הילקוט יוסף בסי' ח על פי הרמב"ם בשו"ת פאר הדור סי' ז שכתב שאין קדושת הגוף בציציות ומותר להכנס איתן לבית הכסא ולכסות בטלית בשר ערוה. בס' לקט הקמח החדש הביא שיש שהיו נוהגים לתפור כיס קטן כדי להכניס לתוכו את הציציות שלא יראו בחוץ [מחמת שחששו מהנכרים] ולא רצו שיגע בגוף.