קריאת שמע בלי תפילה

שאלה:

שלום,
אני מתחזק אך עדיין לא מתפלל שחרית.
רציתי לדעת האם אפשר לומר בבוקר שבת קריאת שמע ונשמת כל חי למרות שאיני מתפלל שחרית.
תודה ויום טוב

תשובה:

שלום וברכה

אני מצטער על כך שאינך מתפלל עדיין ומקווה יחד איתך שבקרוב ממש תעשה זאת. בכל מקרה חשוב מאוד להבין שקריאת שמע היא מצוה בפני עצמה ואינה קשורה למצות תפילה, ובהחלט יש חובה לאומרה גם מי שמאיזו שהיא סיבה אינו יכול להתפלל. ואדרבה, קריאת שמע היא מצוה מהתורה והיא חשובה עוד יותר מהתפילה שלדעת הרבה ראשונים היא מדברי חכמים. לכן בודאי אתה רשאי ואף מחוייב לנהוג כמו שהצעת, מצות קריאת שמע היא דבר העומד בפני עצמו.

גם נשמת כל חי ניתן לומר כדבר בפני עצמו.

חשוב לציין שמצות קריאת שמע אינה קשורה דוקא לשבת!! היא חובה שמוטלת על כל יהודי פעמיים בכל יום, פעם אחת בבוקר ופעם שניה בערב.

ברכה והצלחה בדרך החדשה!