זוהר במוצאי שבת

שאלה:

שלום.
שמעתי שלקרוא זוהר במוצאי שבת זה טוב למפח נפש שיש לאדם בגלל הנשמה היתרה שיצאה מהגוף. רציתי לשאול אם שער הגלגולים מתוק מדבש נחשב לזוהר?

תשובה:

אינני מכיר ענין זה, שער הגלגולים אינו זוהר אלא דברי האר"י. בכל מקרה יהודי פשוט כמוני אניבטוח שמה שמשיב נפשו [מלבד הרחת הבשמים] דף גמרא לעומק כמו שצריך, אני חושב שזה מה מומלץ ליהודים כמונו שלא בקיאים ולא מבינים קבלה.