מלווה שגובה הוצאות שבגין ההלוואה

שאלה:

שלום רב
אשמח לקבל מידע בעניין גמ"ח המלוה ע"י כרטיס אשראי בתשלומים
והלווה משלם את העמלה של חברת האשראי
האם יש כאן חשש ריבית
[לכאורה השאלה אם חברת האשראי היא ערב או מלוה]
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר למלווה לדרוש מהלווה שישלם לו את העמלה שגובים האשראי ואין בזה משום איסור ריבית.

בהצלחה.

מקורות:

דנו הפוסקים בהוצאות שיש למלווה בגין ההלוואה, כגון שכר הסופר או תשלום לערב, שמוטל על הלווה לשלם ולא חייב המלווה לשלם על כך. וראה עוד במהר"ם שיק יו"ד סימן קנח לגבי הוצאות שיש למלווה בגין ההלוואה. וראה נתיבות שלום סימן קע אות כא – כב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ב שלוף דוץ הכוונה שהמלווה תובע את הערב ולא את הלווה. בהלוואה דרך אשראי הצלווה תובע את הלווה ולא את האשראי, והמלווה גובה את העמלה שהיה צריך לשלם לחברת האשראי.

  2. הגמ"ח לא תובע את חברת האשראי ולא עוסק מולם, הם תובעים את הלווה והלווה שולח כסף עם שליח ששמו חברת האשראי. חברת האשראי לא קשורה להלוואה לא מלווה לא לווה ולא ערב. החברה קשורה ללווה שהם השליחים שלה לפעול לפי ההוראות שהוא נותן והם תובעים ממנו את מה שהוציאו עבורו.