מייקאפ לשבת?

שאלה:

שלום
ראיתי שיש חברת איפור מינראלית שנקראת מינרז שיש להם מייקאפ אבקתי
ןהם רושמים שם שניתן להשתמש בו בשבת … ומאושר ע"י פוסקים רבים שמתירים שימוש באיפור אבקתי בשבת (למשל הרב עובדיה יוסף זצ"ל והרב משה פיינשטיין זצ"ל ועוד פוסקים רבים וחשובים)
ואני חייבת את המייקאפ הזה לכסות את הפצעים בפנים שמתארחת אצל משפחה
האם אפשר לסמוך על זה ולהשתמש בשבת ? כי הם גם יכולים לכתוב מה שרוצים …איך אפשר להיות בטוחים שזה בסדר ולא יהיה חילול שבת ?
תודה רבה רבה (:

תשובה:

אני באופן אישי לא מבין על מה מתבסס ההכשר, כתבתי על כך כאן. אבל לא ראיתי את המרכיבים בעצמי.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. היי
    זה מה שהם רשמו באתר שלהם :
    מוצרי איפור מינרליים – מגיעים באבקה ומאושרים לשימוש בשבת.
    למוצרים בקטגוריה אישור רבני לשימוש גם ביום שבת.

    איפור מינרלי אמיתי הוא איפור העושה טוב לעור הפנים. הוא מיוצר מחומרים טבעיים בלבד.
    ללא בישום ,חומרים משמרים, ללא צבע סינתתי או מתכות כבדות.

    מוצרי האיפור מיוצרים כאבקות מינרליות יבשות בלבד, ללא חומרי משחה או שמנים מהחי.
    האיפור לא דורש הסרה ו/או ניקוי לפני השינה.
    המייקאפ מאפשר הגנה טבעית / פיסיקלית (לא כימית) מקרני השמש.
    האיפור של מינרז מיוצר בישראל, במפעל "ניחוח טבע", במצפה רמון, ברישיונות של משרד הבריאות!

    השימוש באיפור המופיע בקטגוריה זו מותר בשבת ואין מתקיים בו איסור צובע או ממרח ועל כן מתאים לציבור הנשים המקפידות על ההלכה ועל טיפוח עורן וההגנה הטבעית מפני השמש.
    פוסקים רבים מתירים שימוש באיפור אבקתי בשבת (למשל הרב עובדיה יוסף זצ"ל והרב משה פיינשטיין זצ"ל ועוד פוסקים רבים וחשובים).
    אנו עומדים על כך בקשר עם רב ממכון פוע"ה בירושלים שחוקר את הנושא.

    הקו נבדק במעבדה והוכח כי אינו מכיל שמנים ואמולגטורים -לא קיים איסור "ממרח", אינו נדבק על העור -לא נחשב לאיפור "צובע", וכתוצאה מכך גם אין בו בעיה של איסור "ממחק".

  2. האם לדעתכם ניתן להתיר איפור לשבת ביום טוב שני של גלויות לישראלים הנמצאים בחו"ל לחג אצל קרובים הנוהגים יומיים ? יש השנה ג' ימים רצופים עם שבת