טלטול מנורת לילה ומאוורר

שאלה:

הדלקתי מנורת לילה מאוורר לפני כניסת השבת. האם מותר לי להזיז בשבת את המנורה או את המאוורר הדולקים, ממקום למקום?

תשובה:

נחלק את הנושא לשנים. לגבי מאוורר שאני רוצה לסובב אותו בשבת. כיון שמדובר במוקצה הנקרא כלי שמלאכתו לאיסור, מותר לטלטלו לצורך גופו או מקומו, כלומר אסור לטלטלו סתם, אבל מותר כדי להשתמש בו או כדי שלא יפריע וכל זה כמובן בלי לנתקו מהחשמל. לגבי מנורה זה כבר יותר מסובך קצת… בס' שבות יצחק על הלכות מוקצה הביא בשם הגרי"ש אלישיב חידוש, שכיון שטעם מוקצה שלהבת אינו מבורר בקדמונים ונאמרו בזה טעמים רבים, יש להחמיר גם בנורה פלורוסנטית, ומן הסתם גם בלדים. אמנם יש שהקלו בזה, ונראה שכאן אם עיקרו של הדבר הוא המאוורר אפשר שהמנורה זה כבר קצת טלטול מן הצד ועד כמה שזה לד זה עוד צירוף להיתר, כמובן רק לצורך גופו ומקומו.

[מרענן באמצע החורף אצלנו לקרא שאלה אוסטרלית על מאוור בשיא הקיץ…].

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אתה מוזמן להתארח אצלינו הרב, בכבוד!
    הימים הבאים יהיו חמים ונעימים
    כל טוב שיהיה לך ותודה על התשובות הטובות והמהירות (: