גניבה של מוצר מחנות גדולה

שאלה:

שלום,

לצערי ע"פ ההלכה ביצעתי גניבה מהחנות איקאה.

אציין שזו הייתה סיטואציה שקרתה לא בכוונה תחילה, אלא תכננתי לבוא לשלם תוך כמה ימים.

רק אני שואל בגלל שלפני שיצאתי מהחנות כבר היה נדמה לי שזה עדיין נכלל באיסור גניבה (גם כשהייתה לי סיבה טובה שאמא שלי חיכתה לי וכבר לא יכלתי להחזיר את המוצר כי הוא היה פתוח, עדיין אני זוכר שהיה נדמה לי שזה אסור).

אז באמת אחרי כמה ימים באתי ושילמתי, אבל לא ביקשתי סליחה מבעל הסניף.

עכשיו אחרי שבדקתי את הנושא אני לא בטוח האם אני צריך לעשות גם את זה? (המוצר מחירו בערך 25₪ וזה לא יעניין אותו וגם אני לא יודע כמה מורכב יהיה להגיע אליו אם בכלל).

תודה וכל הברכות

תשובה:

שלום וברכה,

מחובת הגזלן להשיב את הגזלה, ולבקש מחילה על כך שציער את בעל החפץ. במקרה שלך שהנגזל לא יודע מהגזלה ולא הצטער אין צורך לבקש מחילה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה בלח"מ חובל ומזיק פ"ה ה"ט.