נדרתי לשמור מצוות / גאווה יהודית מה היא?

שאלה:

לקחתי על עצמי לשמור 4 שבתות על מנת שילד שהוא מורדם ומנושם יקום היום הוא נפטר איך אפשר לבטל את הדבר שלקחתי על עצמי שמירת שבת 🙏🏻

תשובה:

ידידי יקירי, שאלתך כואבת מאוד. הצער על הילד הקט קורע את הלב. אבל גם כאשר מזדמן לנו צער, אנחנו לא שוכחים את העקרונות שלנו, לא שוכחים את יהדותנו, ואת 3500 שנות היסטוריה יהודית ממעמד הר סיני. לא שוכחים שהשבת היא ערך שיהודים מסרו נפשם עליו במצבים הכי קשים. אתה הרי יהודי מאמין! ניכרת בך אמונתך! אז תהיה לא רק יהודי מאמין אלא גם יהודי גאה שעומד איתן על העקרונות! שמור לא רק ארבע שבתות אלו, אלא בכלל…, יש לנו בורא ויש לנו תורת אמת, והיא מחייבת את כולנו, וזו זכות גדולה בשבילנו לקיים אותה ולדעת שאנחנו מקיימים את תכלית הבריאה כולה. זו חובה שהיא זכות וזכות שהיא חובה, ואנחנו לא נוותר עליה כי היא תמצית חיינו ומקור גדול לסיפוק ואשר רוחני וגשמי כאחד.

ההחלטה הטובה ברגעים הקשים הללו, דוקא כן להתחזק, ודוקא כן לעשות טוב יותר, תועיל גם לנפשו הזכה של אותו ילד קט, שאם תכתוב לנו את שמו ושם אביו ואמו, נוכל לבקש מהמעיינים באתר כאן ללמוד משהו ולהתפלל לעילוי נשמתו הטהורה והנקיה.

שיהיה מליץ יושר על עם ישראל כולו, ונזכה לגאולה שלמה.

בשורות טובות.