שכר עבודה במשמרות

שאלה:

שלום,
אני עובד בעבודה במשמרות.
עבדתי בעבודה משמרת בוקר עד 16:00 ואז התבקשתי לעבוד באותו יום גם משמרת לילה בגלל שמי שהיה אמור לעבוד היה חולה המשמרת מתחילה ב00:00.
מדובר בהחתמה במחשב והמעסיק מוסיף 3 דק' בגלל שזה הזמן הממוצע להתארגנות לקראת המשמרת, כתוצאה מזה שעת ההחתמה הינה 23:57.
בגלל זה החישוב של ערך שעת עבודה בלילה נהיה גבוה יותר (235% במקום 150% למשמרת לילה רגילה) בגלל שעבדתי בבוקר עד 16:00 וחזרתי לעבוד ב23:57 אז יצא מצב שבעצם מדובר בשעות נוספות+שעות לילה.
השאלה שלי היא האם מותר לי לקבל 235% במקום 150% לערך השעתי או שאני צריך לעדכן את שעת הכניסה ל00:00 ואז הערך השעתי יהיה 150% כמו במשמרת לילה רגילה,
תודה מראש ממתין לתשובה.

תשובה:

שלום וברכה,

אתה עובד ביום אחד שני משמרות ולכן מגיע לך 235%. בנוסף, אם לפי התקן של העבודה רושמים את תחילת העבודה מ23:57, מותר לך לרשום כך ולקבל שכר גבוה. וכל תשלום שנותנים שהוא לפי תנאי העבודה הרי זה כדין.

בהצלחה.