יש חדש תחת השמש?

שאלה:

מה פירוש הפסוק 'אין כל חדש תחת השמש' הלא העולם מתחדש ובמיוחד במאתיים שנה האחרונות – כל הזמן בהמצאות חדשות? [ראיתי בספורנו פרשת נח כי כל השפות כבר היה קיים אז רק שבדור הפלגה כל קבוצה שכח כל השפות חוץ משפה אחד כל זה מטעם כי אין כל חדש תחת השמש]

תשובה:

אין חידושים יש גילויים! תגליות המדע אינן חידוש אלא שלא מצאנו אותן עד כה, וממילא ידענו להשתמש בהן.

כל כח שיש בטבע נברא כבר בששת ימי בראשית.

כמו כן את הגמרא בשבת ל ב, שגם לגבי דברים שיתחדשו הם כבר קיימים בבריאה כמו שאמרו שם עתידה אשה שתלד בכל יום, שאל התלמיד אבל אין חדש תחת השמש, הראהו תרנגולת. כלומר, המציאות הזו קיימת גם היום בתרנגולת, אז לעתיד לבוא היא תוכל להיות גם באשה.

[לעצם הפסוק יש בכלל עוד מובנים אחרים ראה במפרשים שם בקהלת, השבתי ביחס לשאלתך].