רווחים בלועים במחיר עבור טרחה

שאלה:

שלום וברכה,רציתי לשאול בבקשה,אני מזמין לאנשים דברים מהאינטרנט בד"כ מחו"ל, וזה כרוך בטרחה שלי כגון: לחפש את המוצר, לחפש מחיר טוב, מוכר אמין וכו' ואחר כך לחשב כמה יצא המחיר אחרי עמלות וכו',ואחר כך שזה מגיע בדואר אז לקחת את זה וכו'.
ובעקבות כך שזה לוקח לי הרבה זמן וטרחה רציתי לשאול האם מותר לי להבליע את שכר הטרחה במחיר שאני אומר להם, "החפץ הזה עולה 50 ש"ח…מעוניין? אם הוא מתרצה וזה נשמע לו מחיר טוב ואומר כן אבל באמת המוצר עולה 40 ואני לקחתי 10 ש"ח דמי טרחה האם זה מותר?
(אני בכוונה לא רוצה להגיד מראש שאני לוקח שכר על זה וכו' כי לפעמים קשה לאנשים לשלם למישהו על טרחה…מה אתה עושה עלינו כסף..?
אבל באמת אני חוסך להם בזה…אז האם זה מותר..כן/לא/לא ראוי..
ואם יש דרכים אחרות יותר טובות שלא יהיה שום חשש של בעיה ממונית.
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

בדבר שמקובל לקבל דמי תיווך או שכ"ט, מותר להבליע את השכר בתוך התשלום. ובדבר שלא מקובל לקחת שכ"ט או דמי תיווך אסור לקחת שכר בהבלעה.

 במקרה שלך מסתבר שתשלום קטן הוא תשלום סביר ומקובל ולכן מותר להוסיף סכום שסביר לטרחה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.