הפסקה לעובדת במעון

שאלה:

שלום לכבוד הרב, אני עובדת במעון כ3 שעות ביום.(לא באופן קבוע) כך שעל פי החוק לא מגיע לי הפסקה כלל. אך שעתיים מהזמן התינוקות ישנים ואין כל כך מה לעשות. אנו 4 נשות צוות (כל שאר הנשים מלבדי עובדות יום מלא ומגיע להן הפסקה) ואנו מתחלקות כך: 2 יצאות להפסקה לכמה דקות ואז השניים האחרות יוצאות להפסקה. האם יש על כך גזל שאני בהפסקה? כי המפעילה שבתוך הגן נתנה לי אפשרות להפסקה(היא לא המנהלת של המעון עצמו, רק גננת של אותה כיתה של התינוקות) מה לעשות האם מותר לי לצאת להפסקה או לא? והאם להודיע על כך לאחראית המעון שלקחתי הפסקה? תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

אם אין ל זכות להפסקה אסור לך לצאת להפסקה ללא אישור מהמנהלת. במקרה שלך שהגננות עושות תורנות בזמן שהילדים ישנים ואין מה לעשות, ואת ממנה אחראית כשאת יוצאת לא נחשב להפסקה, כיון שאין מה לעשות ובזמן שאת יוצאת יש אחראית תורנית שעושה את העבודה, ולכן אין בכך איסור גזל.

בהצלחה.