עירוב חצירות במלון

שאלה:

בחוף של מלון הריף, חוף מיקונוס
האם יש עירוב בחוף זה ?
כי בארוחת הבוקר אוכלים במרפסת ורציתי לדעת אם ניתן לטלטל לשם את האוכל מהבופה

תשובה:

אינני יודע יש לשאול את רב המקום, אבל לגבי מרפסת שבתוך המלון אין צורך בעירוב אלא בעירוב חצרות שזה בלאו הכי צריך לעשות כדי לטלטל בתוך המלון מחדר לחדר, את המפתח וכדומה. יכול להיות שיש מי שמבצע, תתעניין אצל מערכת הכשרות המפקחת, בלאו הכי אני מקווה שהלכת רק למקום עם כשרות מהודרת ולא כשרות פשוטה כך שיש מישהו בטח כל הזמן במקום שניתן לשואלו.

מקורות:

הדרך לבצע עירוב חצרות בבית מלון כאשר מתארח איתם גוי [שדירת הגוי אוסרת על ישראל לערב בפת בחצר שדר בה יחד עימם], היא לשכור את רשות הגוי מבעל המלון בערב שבת [דבר זה מועיל כיון שבאופן כללי יש זכות לבעלי המלון להעבירו מחדר לחדר, או להחזיק בחדרו חפצים מסויימים לפי המנהג].

 ראה ס’ ארחות שבת פרק כח בהערה קמט, שאף על פי שהם סועדים בחדר אוכל אחד ומשותפים בפת הם נחשבים כדיורים חלוקים כיון שעיקר דעתם על היא על חדרם, והאכילה בחדר האוכל אינה אלא עראי, שהרי אינם סועדים יחד וכלל אינם מכירים אלו את אלו. כמו כן, אם יש ביניהם גוי הוא גורם איסור לכולם כיון שלא שייך שיתוף איתו.