רישום קבלה לשם קבלת החזר

שאלה:

שלום רב, הזמנתי לבעלי תור אצל מטפל לשם הפגת מתחים. המטפל שאל על שם מי לרשום את הקבלה כי יש אפשרות לקבל החזר מהביטוח הרפואי הפרטי. בעלי הוא המטופל אבל אין לו ביטוח ולי יש. האם מותר לי שיוציאו את הקבלה על שמי לשם קבלת החזר? בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להעביר זכויות ממבוטח בקופ"ח לאחר שאינו מבוטח או שאין לו ביטוח משלים. ולכן אם הבעל לא מבוטח אסור להשתמש בביטוח של האשה לצורך הבעל.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן התכתבות לגבי לרכוש תרופות ממבוטח לחבר שאינו מבוטח שהרב בנימין חותה בירר והשיבו לו שמותר. אבל לגבי שאר הטבות אין ההיתר.