נר חנוכה ואחר כך נר שבת

שאלה:

שלום וברכה
ערב שבת חנוכה – מה מדליקים קודם נרות שבת או חנוכה?

תשובה:

בודאי נר חנוכה, הרי בהדלקת נרות שבת אנחנו כבר מקבלים על עצמנו שבת [לפחות לאשכנזים, אבל בכל מקרה זה הסדר].

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לבני ספרד צריך להדליק את השמש רק אחרי שהודלקו נרות השבת.
    הגבר ידליק חנוכיה בלי השמש, אז האישה תברך ואז תדליק את נרות השבת ורק אז ידליק הגבר את השמש

  2. אינני מכיר את המנהג שציינת ואינני מבין בו הגיון. גם מי שמקפיד לכבות את כל אור החשמל בבית, זה בגלל שאכן כבר אין לו צורך בנרות, אבל כאשר יש שמש קטן בחלון ברור שנרות השבת נצרכים בשולחן וניתן לברך עליהם.

  3. כבודו לא הבין כלל את הטעם בכוונתי.
    מה שאמרתי לגבי הדלקת השמש רק בסוף כיוון שאסור לבנות ספרד לברך על תוספת אורה,ואם נדליק נרות חנוכה עם השמש,ואז האשה תדליק נרות שבת כיצד תברך?
    נרות החנוכה אסור להשתמש לאורן,אבל השמש כן… לכן כדי לא להכנס לחששות,את השמש מדליקים בסוף.
    זו עצה שמובאת כמדומני בבן איש חי

  4. הבנתי בדיוק, ועל זה כתבתי שבעיני זה לא יקרא תוספת אורה, אולי כאשר החלון ממש סמוך לשולחן, אבל אם החלון מרוחק, אז ליד השולחן ממש חשוך ועל זה אפשר לברך גם לדעת השו"ע. אם יש כזה בן איש חי אשמח לציון, אבל בלי שכך המנהג הרווח לא הייתי מטריח אנשים מסברא כזו לבד.