לקחת שרשרשת שהשאיר השוכר שלא שילם שכ"ד

שאלה:

שוכרת שחייבת עשרים אלף לבעל הדירה, ביציאתה מהדירה על פי הוראת בית משפט השאירה את כל הציוד שהיה לה בבית אוכל, כלים, רהיטים ולא טרחה להוציא ושילמנו על הוצאת החפצים. יחד עם זאת הייתה שרשרת זהב.
האם אפשר להשתמש בה?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לקחת את השרשרת על החשבון החוב שחייבת – לקזז מהחוב את השווי של השרשרת. אבל אם אין כוונה לקזז מהחוב אסור להשתמש בשרשרת. ולכן אם כוונתכם לתפוס את השרשרת למשכון בלבד אסור להשתמש במשכון.

בהצלחה.

מקורות:

מותר לקחת את השרשרת למשכון ואילו בחוב של הלוואה שאסור למשכן שלא ברשות מותר לקחת לגוביינא כמבואר בשו"ע סימן צז סעיף טו. ואם לוקח למשכון כיון גם בגלל שלא נכנס לביתו למשכנו וגם בגלל שאין זה חוב של הלוואה אלא של שכירות וראה בקצות סימן ד.