שימוש שלא לפי תנאי האתר

שאלה:

באתר יד 2 במדור פרסום של כלבים למכירה יש להם תנאי שניתן לפרסם למכירה רק כלבים גזעיים עם תעודה, ואילו כלב ללא תעודה למרות שהוא גזעי אפשר לפרסם אותו רק למסירה ולא למכירה, מה שהרבה אנשים עושים שהם מפרסמים תחת הגדרה 'למסירה' אך בפועל כשמתקשרים הם מבהירים שזה בעצם בתשלום. האם מותר לפרסם בצורה כזו או שיש כאן גזל?
יש לציין שבאתר הם כותבים שמי שלא יעמוד בתנאים הללו ייחסם מלפרסם מודעה. הסיבה לתקנות הללו היא כדי למנוע מבתי גידול שלא מספקים לכלבים תנאים נאותים, למכור את סחורתם אלא רק לבית גידול מסודר עם תעודה, מתוך דאגה לכלבים.

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להשתמש באתר שלא התנאים שהם מעמידים, ולכן אדם שרוצה למכור אסור לו להשתמש באתר בצורה עקיפה, ולא על דעת זה נותנים לו לפרסם באתר.

בהצלחה.