שוטנשטיין מצולם

שאלה:

יש לי אפשרות להשיג חלק מש"ס שוטנשטיין בצילום מחשב. להשלמת התמונה – גם אם אחליט לרכוש ש"ס מפורש, לא ארכוש את הגירסא של שוטנשטיין. האם ישנו איסור להעתיק את הקבצים למחשב ולהשתמש בהם, או לא.

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להעתיק ולהשתמש בצילומי ש"ס שוטנשטיין. ויש בדבר משום הפרת זכויות יוצרים שאסורה לפי ההלכה. ראיתי עותקים של הש"ס אצל כמה אנשים, ואיני יודע מה ההיתר להשתמש בדבר, ולימוד מתוך העותקים אלו היא מצווה הבאה בעבירה.

אדם שרכש את הש"ס ויש בידו עותק למחשב ומשתמש רק לעצמו לא עובר באיסור.

בהצלחה.