לשון הרע

שאלה:

אחד דיבר לשון הרע על חבירו ,אם המספר עמצו אומר פעם נוספת אותו לשון הרע ,לאותו איש( השומע )ואינו מכוין להחזיק הגנות ,ולא מכוין להעביר הקול.
אם עובר השומע בשמיעת לשון הרע בפעם שני ?
אם המספר עובר באיסור לשון הרע בפעם שני ואת"ל שעובר ,חייב השומע להפסיקו כדי שלא לעבור על לפני עור לא תתן מכשול ?

תשובה:

לכאורה פשוט שככל שמדברים על הדבר שוב ושוב זה מחזיק את הגנת ומשריש אותה וזה בכלל איסור לשון הרעויש להפסיקו.

ברכה והצלחה.