כתם על פד

שאלה:

שלום וברכה
אשה שגמרה את גלולות החודש למניעת הריון וראתה כמות קטנה של דם על פד ( שלא מקבל טומאה ) והפסיקה לראות. האם חוששים להרגשה אפי׳ שמדין כתם אפשר לטהרה.
סיבת החשש היא שאחרי לידה קודמת הייתה רגילה בגלולות אחרות הגורמות לה מחזור רגיל גם אחרי 5 ימים. הגלולות החדשות גורמות לה דימום קטן בכמות שא״א לחשוש לראייה אם לא שחוששים להרגשה.
אם אפשר לקבל גם מקורות אני אשמח מאוד.
תודה מראש

תשובה:

אינני מבין את כוונתך, ככל שמדובר בכתם למה לחשוש להרגשה? אגב, לגבי עצם הקביעה שפד אינו מקבל טומאת כתמים כדאי להתייעץ עם רב, יש בזה שיטות שונות ורבים מחמירים. בפרט יש להחמיר בזה מסברא במקרה כאשר אתה יודע בודאות שיבוא דם, וטבע גופה הוא שבגלל הפסק הכדורים יבוא דם, ובזה יש יותר סיבה לחשוש לדעות המחמירים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נכון שרבים מחמירים שפד מקבל טומאה, אבל גם הרב אשר וייס שליטא וגם הרב עובדיה זצוקל סוברים שפד אינו מקבל טומאה,וכל דיני כתמים הם רק מדרבנן…

  2. אמת, בענין זה של קינוח ופד יש בזה מסורות שונות וכדאי שכל אחד יהיה לו את רבו הקבוע כדי להכריע בשאלה זו. הנושא אינו דרבנן או דאורייתא, כל אדם צריך רב.