הכשרת מקווה גברים

שאלה:

בניתי מקווה פרטי בחצר מקובע באדמה אני רוצה למלאות אותו במי גשמים חיברתי סנטף להיפרגולה וקניתי מרזב וצינור כדי למלאות את המקווה יש פרט שכדאי שאדע כדי שלא יפסל?

תשובה:

מאוד חשוב שיבוא למקום פיזית רב שמבין היטב בדיני מקוואות, יש הרבה בעיות שיכולות להתרחש וצריך לדעת, כל שינוי בזוית הצינור יכולה להפוך את המים לשאובים וכו', אין ספר בעיות בכל המערכת, ובאופן ההמשכה והחיבור של מי המקוה לאגן הטבילה ועוד.

אין להשתמש במקווה בלי חוות דעת מקצועית של רב הנוכחי במקום והוא בקי בהלכות אלו היטב היטב.

אמנם כוונתך למקווה גברים שמקסימום לא יהיה כשר לא נורא, אבל חובה עליך דעת כדי שאם פעם יפתך היצר להשתמש בו לנשים או לכלים, תדע את מעמדו וכשרותו בצורה מדוייקת.