הכשרת כיריים של דיירים קודמים

שאלה:

שלום.
יש לנו בדירה כיריים של דיירים קודמים שבטוח בושל עליהם גם בשר וגם חלב.
אנחנו רוצים להפוך אותם לכיריים בשרי בלבד כך שהם לא יהיו בכלל בגדר טרף ונוכל אפילו להניח מאכלים על החצובות.
שאלה ראשונה היא האם ניתן להכשיר את הכיריים על פי כל הדעות או שלמהדרים ולמחמירים יש צורך לקנות כיריים? (אנחנו אשכנזים ולא מכשירים זכוכית,מיקרו,תנור וכדומה)
ושאלה שניה היא:
יש מסביב לכיריים שיש שהוא טרף ולא ניתן להכשיר אותו. האם זה בעייתי לשימוש בכיריים לדבר אחד בלבד?

תשובה:

לא כתבת איזה כיריים זה…

בכיריים של מתכת ראה כאן.

לגבי כיריים זכוכית אינדוקציה וכדומה, זה בעיה, ראה כאן.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה הרב. יש לנו כיריים גז.
    ממש צמוד לכיריים על הקיר יש קרמיקה שמתלכלכת המון פעמים פעם מבשר ופעם מחלב ישירות מהמחבתות והסירים (ואולי גם מטרף ח״ו מדיירים קודמים).
    האם ניתן להשתמש כרגיל בכיריים למרות זאת או שיש להכשיר את הקרמיקה (הרי אי אפשר להכשיר קרמיקה).
    נשמח לדעת איך לנהוג
    תודה