טבילת קופסאות פלסטיק

שאלה:

שלום וברכה לכבוד הרבנים שליטא  קניתי קופסת פלאסטיק עם עוגיות האם והחלטתי להשתמש בזה ככלי קבוע לאחסון סוכר" וכו האם יש חיוב טבילה או שסומכים על כשרות היצרן כולל הכלי ודנו כנטבל

תשובה:

כלים מפלסטיק אינם זקוקים לטבילה. המחמיר בכך תבוא עליו הברכה, אך המנהג להקל.

מקורות:

דינים והנהגות חזון איש חלק ב’ יו”ד פ”א סכ”ג וכן דעת הגר”מ פינשטיין זצ”ל בתורה והוראה חוברת א’ עמוד 11 וציץ אליעזר ח”ז תשובה ל”ז ושו”ת יביע אומר יו”ד ח”ד סי’ ח’. ויש שכתבו שהטובל כלי פלסטיק תבוא עליו ברכה עי’ דרכ”ת סי’ ק”כ ס”ק י”ד ובשו”ת מנחת יצחק ח”ג סימן ע”ז.