וישקף אבימלך מבעד לחלון

שאלה:

שלום לרב

בפרשת תולדות מסופר כי אבימלך השקיף מבעד לחלון וראה את יצחק מצחק את רבקה אשתו
כיצד ראה אבימלך זאת את הנעשה?

א. האין צריך לסגור את החלונות בשעת תשמיש?

ב. צריך להחשיך את החדר ולשמש תחת שמיכה איך ידע אבימלך שאלו יצחק ורבקה אם כך וכיצד ראה מה יצחק עושה?

תודה

תשובה:

יש הרבה תשובות על שאלה זו, אני מעתיק לך מדעת זקנים לבעלי התוספות:

 הדר זקנים בראשית פרק כו

(ח) מצחק את רבקה אשתו. וא"ת ואותו צדיק היכי שמש מטתו ביום. י"ל האריכות ימים שהיה לו שלא שמש מטתו שהיה ירא שמא יהרגוהו ואהבה מקלקלת השורה ששמש ביום. עוד י"ל מצחק שהיה ממשמש אשתו בלא תשמיש ומתוך כך הבין אבימלך שלא היתה אחותו. עוד י"ל סגר החלון ושמש מטתו והכי אמרינן דמותר בבית אפל לשמש מטתו. ואבימלך חשב בדעתו שלא לחנם סגר החלון אם לא בשביל תשמיש והיינו בעד החלון כלומר החלון שהיתה סגורה הבין אבימלך ששמש מטתו כי אין דרך לסגור החלון ביום.