ריבית בהשאלת רכב

שאלה:

קרובת משפחה נתנה לי את רכבה חצי מיכל. מילאתי מיכל מלא. צריך להחזיר לה מחרתיים. כנראה שיהיה הרבה יותר ממה שהיא נתנה לי. יש אם זה בעיה?

תשובה:

שלום וברכה,

אם מחזיר מיכל מלא תמורת חצי מיכל שלקח, יש איסור ריבית. אבל אם מתנה שאת התוספת שמחזיר יהיה תשורה עבור הרכב ולא עבור הדלק, אין איסור ריבית.

גם אם מחזיר את הדלק תמורת הדלק ואין אפשרות לדייק בדיוק כמה לקח וכמה מחזיר, אין איסור ריבית.

בהצלחה.