ברוך שאמר וישתבח אחרי חצות

שאלה:

כבודו כתב מסברא דנפשיה שאין לברך ברכת ברוך שאמר וישתבח אחר חצות לכאורה הרי זה ברכת השבח ואפילו אם נאמר שניתכנה בשחרית סוף סוף הרי גם ברכות השחר אפשר לברך עד השקיעה אם כן מן הראוי להביא ראיה לעניין

תשובה:

הגבתי לך בענין זה כבר בתגובות, זה הכנה לשמונה עשרה של שחרית ואי אפשר לאומרו לאחר שמונה עשרה, כך מפורש בשו"ע סי' נב, וזה ששמונה עשרה של שחרית הוא רק עד חצות הוא דין פשוט בסי' פט וסי' קו ועוד.