חובת תשלום מיסים בחו"ל

שאלה:

ידוע לרבנים אם יש סימוכין בתורה על כך שמותר להתחמק מתשלום מיסים למדינה שלכאורה מממנת עבודה זרה או תורמת בצורה ישירה או עקיפה למוסדות או קבוצות שמוגדרים אויבי העם היהודי או דינא דמלכותא דינא בכל מקרה?

אני גר בחו"ל

תשובה:

שלום וברכה,

למרות שדינא דמלכותא דינא ויש זכות למלך/למדינה לגבות מיסים, מותר להתחמק מתשלומי מיסים כדין הפקעת הלוואתו בגוי שמותרת. ולכן גם אם הכסף הולך לדברים טובים וכשרים אין איסור להתחמק כשאין איסור של חילול השם.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע סימן שסט סעיף ו.