אופן גלילת המזוזה שיראה השם ש-די

שאלה:

אם לאחר גלגול המגילה מן הסוף להתחלה נמצא שם שד-י מכוסה ע"י הקלף, מה צריך לעשות?

תשובה:

בענין זה יש שיטות שונות: יש שבגלל החשש הזה לא היו מניחים שיעור כדי לגול סביבה, ראה מקדש מעט רפח, ב. אמנם בקול יעקב שם ס"ק ג כתב שנהגו להשאיר כדי לגול, והיו מנקבים בקלף כנגד השם שיראה בחוץ. הגר"ש וואזנר הורה שלא לנקוב בקלף, אלא לגלול ברפיון באופן כזה שכן ישאר גלוי. וכן הובא בס' מזוזות ביתך בשם קסת הסופר. ומכל מקום כפי שהארכתי אתמול בתשובתי אליך כלל לא מעכב שיראו שד-י בחוץ, לכן משתדלים שיראה באופן הנ"ל אבל גם אם לא נראה המזוזה כשרה.