שכר רכב ונשרף המנוע

שאלה:

שלום לרבנים,
אני צריך את חוות דעתכם – השכרתי רכב מחברת השכרה – והרכב נתקע במהלך הדרך, והלך מנוע.
כשהרכב הגיע למוסך – בעל הרכב טוען שהוא מילא שמן ומים כמה ימים לפני, אבל כשהרכב הגיע אליו הוא הגיע ללא מים ברדיאטור.
והוא רוצה להאשים אותי, בזה שהנורה דלקה (הוא מניח שהיא דלקה…) ולא ראיתי. ואני טוען ששום נורה לא נדלקה.
אלא ראיתי שיש עשן שיוצא מהרכב, ועצרתי בצד כשראיתי שאפשר.
עכשיו הוא רוצה לחייב אותי חצי מהמנוע – וללכת לדין תורה.
מה נראה לרבנים שהדין בכלל? תודה רבה אני ממש אובד עצות.

תשובה:

שלום וברכה,

אם נהגת כשורה ואתה טוען שלא דלקה נורה, אין עליך חובת תשלומים, כדין 'מתה מחמת מלאכה' שפטור השוכר או השואל. ובית דין לא יוציאו ממך ממון אם אתה ברי בטענותיך. ולא רק שאתה פטור על הנזק אלא אתה זכאי לתבוע החזר שכירות על הימים שהרכב היה מושבת.

בהצלחה.