לעשות דין לעצמו בחניה

שאלה:

אנו נמצאים במתחם של 6 בניינים, ששת הוועדים הגיעו להסכמה לחלק את החניות לפי מספר המשפחות, יש לנו מאה חניות למאה משפחות. וכל בניין יודע מה הם החניות, נכתב פרוטוקול ובו כתוב את כל מה שהוסכם. לאחר זמן נודע שיש בניין אחד שחוזר בו מההסכם. ולא איכפת לו לסבול את הצער מאנשים זרים שנכנסים לחניות שלנו. שאלתי לכבוד הרב. האם הבניין שלנו שסובל מאוד, יכולים לעשות דין לעצמו כדי שלא נצטער יותר, ולעשות לחניות שלנו כל דייר ודייר מחסום אישי בחניה. תודה לכבוד הרב וישר כח.

תשובה:

שלום וברכה,

לעשות מחסום אישי לכל חנייה לא נחשב לעושה דין לעצמו, וכל אחד יכול לעשות ברכוש שלו מה שרוצה ואין שום צד לאסור לעשות מחסום בחנייה האישית או בחניה של כל דיירי אותו בניין. זכותו של אדם לעשות דלת לביתו שלא ייכנסו אנשים זרים, ולא שייך לעושה דין לעצמו.

בנוסף, אם רוב הדיירים החליטו לחסום את החניות לא יכולים וועד הבית של בניין אחד להתנגד להחלטת הרוב ועליהם לקבל את החלטת הרוב.

בהצלחה.