מזוזה בחדר המשמש כארון קודש

שאלה:

האם צריך לקבוע מזוזה בהיכל קודש (שיש בו ספרי תורה) הבנוי כחדר נכנסים והולכים בתוכו ויש בו בשטחו 2 על 2 מטר? או שכיון שכל קביעת מזוזהה היא חומרא אין לקבוע אלא בכניסה לבית הכנסת

תשובה:

המקום פטור ממזוזה אבל לא מהטעם שהזכרת, אלא כך: בעצם בית כנסת שרק מתפללים בו ללא כל שימוש של דיור, אינו חייב במזוזה. ומה שנהגו לקבוע ללא ברכה, הוא משום שמצוי שמוסרים שם שיעורי תורה ואנשים שוהים שם לפעמים זמן רב ושותים ויושבים וכו'. כל זה אינו שייך בחדר שכל שימושו הוא רק כארון קודש.

מקורות:

ראה שו"ע סי' רפו סעי' ג, שערי המזוזה פרק ז הערה ד.