חלק מיורשים שרוצים להשכיר את הדירה שירשו

שאלה:

דירה שכרגע היא תפוסת הבית, ויש מן האחים שרוצים להשכירה למישהו מחוץ למשפחה בחג הסוכות, ויש המתנגדים, האם מותר להשכירה, ואם אסור האם השוכר יוצא ידי חובת סוכה במקרה כזה, ולהצד שלא האם מוטל חובה על שאר האחים המתנגדים ליידע את השוכר שהוא מברך ברכה לבטלה ואינו יוצא ידי חובה

תשובה:

שלום וברכה,

קשה לענות על שאלה זו אם אני לא שומע את כל הפרטים מדוע חלק מעכבים מלהשכיר ומדוע חלק כן רוצים להשכיר. תלוי אם הדירה עומדת לשימוש כולם או לא, ותלוי אם יש סיבה הגיונית להשכיר. בעיקרון אם אין אפשרות לחלק את הדירה בין כולם ועדיין לא ניתן למכור יכולים לכפות ולהשכיר את הדירה כדין דבר שאין בו חלוקה שניתן להשכיר ויחלקו בדמי השכירות. וכאמור אין אפשרות לפסוק בדבר אם לא שומעים את כלל הנתונים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן קעא סעיף ח.