האם רב יכול להתיר לתלמיד ישיבה לעבוד בחוף ים מעורב?

שאלה:

בס״ד ברצוני לדעת האם קיים אישור הלכתי לתלמיד ישיבה לעבוד כמציל בחוף מעורב? הכרתי את הבחור בשידוך סיפר לי שזה מקום עבודתו 25 שנה כיום 5 שנים בעל תשובה (עבודה מהחיים החילוניים)ואמר לי שהרב מאשר ושהוא נחשב ל״צדיק״ עקב שמקריב את נפשו להציל חיים יחד עם זאת איך זה מותר? האם הבחור משקר לי האם קיים דבר כזה? מצהיר על עצמו כשומר עיניים .. נשמע לי קצת לא אמין כי בכל זאת זה חוף מעורב עם טומאה עצומה ! בבקשה כוונו אותי חוששת קצת לדעת שרב (מקובל אגב) אישר דבר כזה . מודה מראש על המענה 🙏

תשובה:

תמוה, ודאי זה לא מקום עבודה מתאים לאדם דתי, אף שיש צדדים להתיר עבודה זו כיון שהוא טרוד במלאכתו ואינו פנוי להרהורי עבירה, מכל מקום זה לא מקום, וכל שואל הייתי ממליץ לו לעבור לחוף נפרד.

אני חייב לקצר עקב יום הכיפורים המתקרב והעומס העצום של השאלות.