הגיינה עם ילדים בכיפור

שאלה:

שלום כבוד הרב, שאלתי היא לגבי שטיפת ידיים בכיפור. ברוך השם אני מטפלת בקטנטנים, החלפת טיטולים, הכנת אוכל ובקבוקים. בכיפור אני שוטפת ידיים עם סבון במהלך היום לאחר החלפות טיטול ולפני הכנת אוכל או אם יצאתי משרותים וצריכה לגעת בהם. האם יש בכך בעיה?
תודה וגמר חתימה טובה

תשובה:

הטוב ביותר להחליף חיתולים עם כפפות חד פעמיות, וכך לא צריך לרחוץ ידים, במידה וזה לא מתאפשר מאיזו שהיא סיבה, ניתן לרחוץ אחר כך ידים במעט סבון, כדי שלא לזהם את מאכלי הילדים חלילה. אחרי שירותים אם התלכלך יש לרחוץ, אם לא, אין לרחוץ אלא במים פעם אחת על האצבעות בלבד.

גמר חתימה טובה.