נטילת תרופה בצום

שאלה:

האם מותר לי לקחת תרופה בצום? ומה ביום הכיפורים?
מדובר בתרופה שצריך לקחת אותה כל יום כחלק מסדרה שלמה של תרופות – לחיידק הליקובקטור. תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני תרופה מסוג זה אין חובה לקחת ביום כיפור, ניתן לקחת מיד לפני הצום ומיד לאחריו, במידה ויש צורך על פי הנחיות הרופא ואי אפשר לדלג, יש לקחת ללא מים. במקרה וגם זה בלתי אפשרי ויש צורך לקחת, ניתן לפגום מים עם קצת מלח ולבלוע עם מעט מאוד, פחות מכשיעור.

רפואה שלמה.