כתמים עם גלולות

שאלה:

שלום וברכה
אשה שהחלה ליטול גלולות למניעת הריון לאחר לידה. חמישה ימים לאחר נטילת הגלולות חשה כאבי גב שבד"כ מרגישה לפני ווסת אך לעיתים הדבר נובע מחמת עייפות וכדומה. למחרת בבוקר ראתה שני כתמים לחים פחותים מגריס על בגד תחתון בצבע כהה שאי אפשר לעמוד על צבע הכתם (אבל ליד היה כתם יבש בצבע לבן) ואח"כ ראתה על מכנסי הפיז'מה שהינם בצבע לבן מספר כתמי דם פחותים מגריס אבל אם נצרפם יהיה בהם גריס. יש לציין שאחר הלידה אשה זו רגילה בפליטות טהרות.
השאלה אםהאשה נאסרה מחמת הכתם (לכאורה קיי"ל דכתמים בבגד אינם מצטרפים) מכיוון שהיה לה ערב קודם כאבים בגב?
במידה ואינה נאסרת האם כאבים אלו מחייבים בדיקה כדין ווסת קבוע משום שתמיד קודם הווסת יש לה כאבי גב אך כפי שצויין בכאבים אלו לא ידעה לומר בברור שהינם סימן לווסת?
תודה מראש

תשובה:

לעת עתה היא טהורה, הכאבי גב הללו אינם מחייבים בדיקה וגם לא יחשבו ווסת, כי שכיח שכואב הגב בעוד הזדמנויות, ולא ניתן לאפיין אותם דוקא עם ראיית הדם, כמו כן זה כואב לאו דוקא בעת ראיית הדם אלא לפני או באמצע, כך שלא ניתן להחשיב זאת כוסת הגוף.

מזל טוב ורוב נחת.