אמא לא בדקה את הרוביא כראוי

שאלה:

ראיתי את אימי מכינה רוביא לראש השנה ובוררת שלא כפי ההוראות של הרב ויא.
משרה ולא מרתיחה. ויוצא שהקליפה לא שקופה והברירה לא ברירה.
ניסיתי בעדינות להעיר לה והיא נפגעה ואמרה שכך אמא שלה היתה נוהגת וזהו.
האם אני אמורה לספר זאת לאחים שלי שמקבלים ממנה את הרוביא לראש השנה?

תשובה:

בדיעבד שהיא השרתה והסתכלה שלא רואים סימן לנגיעות, אין צורך לספר ומותר לאכול, בצירוף זאת שכאשר קונים בחנות איכותית זה מיעוט קטן שיש תולעים.