עץ שענפים צומחים מעל חצר השכן

שאלה:

עץ שענפים צומחים מעל חצר השכן עד היום זה לא הפריע לכן כלל, הענפים נמצאים בגובה, ומתחת יש לו גינה, ואין היזק ממוני, אלא שכעת לפני השמיטה, הוא רוצה לגזום את זה שיראה יותר יפה. רוצה לבד לגזום, ומבקש רשותי.
כמובן שהסכמתי, אבל שאלתי היא, אולי אני צריך לשלם על הגיזום, אולי זה נקרא נזק , כי זה מפריע לו לאסתטיקה. לנוי של החצר שלו.

תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

הוצאות הגיזום מוטל על השכן שגוזם ולא על בעל האילן.

בהצלחה.

מקורות:

בכל נזק חייב המזיק להרחיק את עצמו שלא יזיק. אולם בנזק של אילן שהענפים או שורשים מתפשטים לשטח השכן ומזיקים לא חייב המזיק – בעל העץ לקצוץ אלא הניזק יקצוץ את הענפים או השורשים. כיון שאילן גדל לאט לאט הרי זה נזק הבא מאיליו ובמקרה זה על הניזק להרחיק את עצמו – שו"ע סימן קנה סעיפים ל, לב.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. למה המהירות בכלל קשורה? מה ההבדל אם זה לוקח דקות ספורות או יובל שנים? מדוע במים או אש ששפכתי או הדלקתי אצלי בחצר זה מתפקידי לשמור עליו שלא יזיק ובאילן לא?

  2. תודה רבה

    אמנם ביררתי איתו שוב, השכן אומר שהצל של הענפים שלנו, מפריעים לגידול השיחים שלו שנמצאים מתחתיו.
    האם זה משנה את ההלכה?
    תודה רבה

  3. תודה,
    ובכל זאת שאלה נוספת רק להיות בטוח,
    יש לנו סוג אחר של היזק,
    עץ זית שמשיר זיתים לחצר השכן, וזה מפריע לו, מלכלך וצריך לנקות. כמה פעמים גזמנו הרבה ענפים שלא יזיק. אני שואל להבא, גם זה נזק שעל השכן לספוג?
    זה נראה לי ממש לא פייר כלפיו.