ענפים שמפריעים לסוכה של השכן

שאלה:

ענפים מאילן הנטוע בחצרי נוטים לכיון שכני ומפריעים לו לסכך את הסוכה באותו מקום מצמצמים לו את השטח .על מי לשאת בהוצאות הגיזום?

תשובה:

שלום וברכה,

ענפים של ראובן שפולשים לרשות השכן שמעון מוטל על שמעון לקצוץ וכל הטרחה וההוצאות של קציצת הענפים מוטלים על שמעון ולא על ראובן.

בהצלחה.

מקורות:

ענפי אילן וכן שורשים של אילן שפולשים לרשות של השני נזק זה נקרא בהלכה נזק הבא מאיליו כיון שזה דבר שגדל אט אט, ועל הניזק להרחיק את עצמו, ולכן כל הוצאות וטרחה של קציצת הענפים מוטלים על הניזק – ראה שו"ע סימן קנה סעיף לב.