ניצול פירצה בחוק זכויות יוצרים

שאלה:

יש ברשותי תוכנה תורנית שרכשתי אותה במחיר מלא. ולעיתים אברכים בכולל מבקשים שאחפש להם מקורות וכו', ולעיתים זה מבטל אותי מהלימוד. הגיתי רעיון והוא דברגע שאני מוציא את הדיסקונקי מהמחשב שלי אני יכול להמשיך להשתמש בתוכנה כ-15 דקות, כך שאני יכול להשאיל את הדיסקונקי לחבר ובזמן הזה הוא יכול למצוא כפי סיפוקו. נ"ל שאם היינו שואלים את בעלי התוכנה, לא היו אוהבים את הרעיון…. אבל בפועל לפי החוקים שלהם הדבר מתאפשר. האם נאמר שזה כעין נבל ברשות התורה, או שנאמר שברגע שהדבר יוצא מתוך הכללים שלהם, שפ"ד

תשובה:

שלום וברכה,

הרעיון שהצעת אין בו איסור כיון שלפי החוק אין איסור גם לפי הלכה אין איסור ולא נחשב נבל ברשות התורה כיון שכל האיסור של זכויות יוצרים מתחיל מהחוק [שהחוק נותן בעלות ליוצר, ולכן לפי הלכה יש בעלות ליוצר], אם לפי החוק לא ניתן לאסור אין איסור בדבר.

בהצלחה.