ישן מעט במהלך הלילה וקם

שאלה:

שלום רציתי לדעת כיצד לנהוג בכמה אופנים מבחינת קריאת ברכות השחר, נט"י וברכות התורה:
-הלכה לפי בן איש חי,מדובר שאני נרדם לא במיטתי הקבועה(על הספה או אצל ההורים שלי), המיטה הקבועה שלי בבית שלי עם אישתי.
1.נירדמתי מעל חצי שעה בצהריים אבל לפני צאת הכוכבים
2.נרדמתי מתחת לחצי שעה בצהריים אבל לפני צאת הכוכבים
3.נירדמתי מעל חצי שעה בין צאת הכוכבים לחצות הלילה
4.נרדמתי מתחת לחצי שעה בין צאת הכוכבים לחצות הלילה
5.נרדמתי מעל חצי שעה בין חצות הלילה לעלות השחר
6.נרדמתי מתחת לחצי שעה בין חצות הלילה לעלות השחר
7.נרדמתי מחצות הלילה עד אחרי עלות השחר
תודה

תשובה:

שלום וברכה

1. נטילה ללא ברכה וברכות השחר.

2. אין חיוב נטילה, אבל ראוי ליטול.

3-7. הנושא אינו מיטה קבועה, אם זה בשכיבה על מיטה ויש אומרים גם בגדי לילה, זו שינת קבע ואם זה בישיבה עם בגדים, נמנום על ספה, זו שינת ארעי שאינה מחייבת ברכות אבל כן נטילה.

בהרחבה ראה כאן.

מקורות:

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. תודה
    אם ככה מה שיוצא שאני נרדם בדרך כלל בכל יום ב 23 או ב 24 על הספה למשך שעה-שעתיים,אז שאני קם אני פשוט נוטל רק ידיים בלי ברכה ויכול לקרוא או לשמוע עוד דברי תורה.

  2. וכי זה תלוי רק בשינה במיטה עם בגדי שינה? אדם שכל שנתו מסתכמת בנימנומים על הספה עם בגדים לעולם לא נחשב לו שנת קבע ולא מתחייב ברכות השחר?

  3. אכן ידועים דברי מהרש"ם שאדם שישן ברכבת על הכסא ובאותו לילה – לאו דוקא תמיד – זו שנתו העיקרית, זה נחשב שנת קבע, והבאנו דבריו כמה פעמים כאן באתר. אבל זה לא המקרה של השואל.