הפסקה לאשה באמצע שמונה עשרה לטיפול בתינוק

שאלה:

אשה שנעמדה להתפלל מנחה, ויש בבית תינוק קטן בשלבי גמילה. הוא באמצע אומר שהוא צריך שירותים. האם האשה צריכה להפסיק באמצע שמו"ע [בלי לדבר] וללכת איתו לשירותים. או פשוט לתת לו לעשות צרכיו על הרצפה
יש לציין שהאשה טוענת שמצד הריכוז, היא הצליחה להמשיך להתרכז למרות בקשת התינוק ללכת לשירותים.

תשובה:

שלום וברכה

ראשית אינני מאמין שהצליחה להתפלל בכוונה ובמנוחת הנפש בסיטואציה כזו, היא הצליחה להתפלל אבל לא בכוונה ובכוונת הלב. שנית הרי יש בעיה של תפילה ליד מי רגלים… לכן ברור שיש לקחת אותו לשירותים ואחר כך להמשיך. ראה הפרטים בשו"ע סי' קד.

רוב נחת.