הזמנת פריטים באינטרנט ולשלם במט"ח

שאלה:

שלום כבוד הרב, ברצוני לשאול שאלה. ישנו אתר מסוים שמזמינים משם דברים מחו"ל דרך האינטרנט, ויש אופציה בפרטים של ההזמנה לסמן שאני משלמת במטבע של טורקיה במקום של ישראל וכך מקבלת הנחות משמעותיות, האם זה מותר? אני גרה בישראל ומשלמת בשקלים אך באתר יש אפשרות לבחור סוג מטבע, לכן ברצוני לשאול האם יש גזל בדבר או שיש היתר כי האתר נותן אפשרות לבצע זאת. תודה וחודש טוב ומבורך.

תשובה:

שלום וברכה,

אם האתר מאפשר לשלם במטבע חוץ אין מניעה הלכתית בדבר – הם העמידו את האפשרות ולכן מותר לעשות זאת.

בהצלחה.