נדר שעדיין לא התחיל

שאלה:

שלום.

ביקשו ממני לשאול שאלה גבי נדר.
אם אדם שמע על מישהו משהו וחשב לעצמו, אבל גם אמר, שהוא רוצה או מקבל ע"ע או ללמוד בשבילו, להוסיף זמן ביום בשבילו.
והוא אמר בתחילת אב בערך, שיתחיל את זה בא' באלול.
כעת, הוא רואה שהוא לא בטוח שיוכל לעשות את זה וגם להתמיד בכך.
והוא שואל, שהרי מכיון שעדיין לא התחיל בכך, האם ניתן לשנות את זה ולהגיד למשל, בלי התחייבות או לא כל יום וכו', כי הרי עדיין הוא לא התחיל בכך ואמר שיתחיל באלול?

תודה.

תשובה:

במידה וזה היה נדר זה כלל לא משנה אם זה התחיל, אבל במידה ולא קיבל על עצמו, אלא אמר שהוא רוצה לקבל וכדומה [כתבת לשונות שונים…] אז אין נדר. אולי תכתוב מדוייק מה אמר.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. העניין הוא כזה.
    זה ששמע עליו – זה אחד שהם למדו בחברותא כמה שנים ואח"כ עם השנים והנסיבות הפסיקו.
    כעת, הוא שמע עליו, על החברותא לשעבר, שהוא במצב שצריך רפואה. ואמר לו שאולי ילמדו יחד כל יום זמן מועט, ויתחילו בא' באלול.
    וכעת הוא בספק אם יוכל לעמוד בכך.
    ואולי יאמר יותר תהלים וכדומה. האם כיוון שעדיין הוא לא עשה את זה ולא התחיל, אז אפשר לשנות?

  2. לפי מה שהבנתי ממנו, הוא אמר אולי נלמד גם בגלל שנזכר בימים שלמדו יחד וגם, כמו שציינתי בשאלה, בגלל שהוא במצב שהיה צריך בדיקה רפואית אז חשב שיהיה לרפואתו. האם זה בטוח לא נדר?