האם אני חייבת לספר שאבי אינו יהודי?

שאלה:

על פי היהדות אני יהודיה, אמא שלי וסבתא שלי יהודיות.
אמא של אבא שלי נוצריה, אני נפגשת עם בחור שאיתו ארצה לבלות את חיי ואני רוצה לספר לו את הנושא אך פוחד שהדבר יפגע בקשר מבחינת היהדות.
האם זה שסבתא שלי מצד האבא נוצריה יאסור עלינו להיות יחד? אני מחשיבה את עצמי יהודיה לכל דבר

תשובה:

שלום רב,

כלומר, אבא שלך אינו יהודי. משום שאמא שלו אינה יהודיה. אין בעיה להתחתן עם מי שאת רוצה למעט כהן. כלומר, אם הוא כהן לכתחילה אסור לכם להינשא ואז ודאי שחייבים לומר לו. אולם אם לא מדובר בכהן אינך חייבת לומר לו בשלב זה אם אינך מעוניינת לשתף אותו בענין.

מקורות:

ראה בסוגיה בסוף יבמות זיל גלי שאין חובה לספר על מי שאביו גוי למרות שיש דעות בגמרא שהוא פסול קהל. אולם ברור לגבי הפסול ההלכה היא שאין זה פסול.