להחליף מוצר בחנות שלא ממנה נקנה

שאלה:

שלום הרב,
קניתי סנדלים בחנות אחת, ולאחר מכן ראיתי בחנות אחרת שמוכרים דגם יותר טוב במחיר שכרגע מתאים לי להוציא עליו את הסכום.
האם מותר לי,הלקוח של חנות אחרת, להחזיר להם את הסנדל שנקנה בחנות אחרת.
לא אשקר, לצערי המקרה כבר נעשה, חשבתי שזה מותר מסיבות שאכתוב למטה.
ולכן אני מתלבט אם הרבנים חושבים שזה לא בסדר – איך ניתן לעשות תשובה, ואם זה בסדר אז למה.
אמרתי לעצמי כך,
הרי כל הסנדלים בכל הארץ, בסופו של דבר שייכים לחברה אחת כללית "שורש ישראל" ולכן כל מערכת היחסים בין שורש לבין החנות המוכרת היא על תנאי שיצליחו למכור, ועד אז זה של שורש.
בנוסף, הדגם שאני מחזיר שהוא אמנם פחות טוב הוא מאוד מבוקש והדיוני למדי שכבר נמכר.
תודה רבה לרבנים.

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להחזיר סנדלים לחנות אחרת שממנה לא רכשת את הסנדלים, הם לא אמורים לקבל סנדלים של חנות אחרת ולא של לקוח שלא שייך להם. למרות שהם גם מתעסקים עם אותה חברה של אותם סנדלים אבל הם לא אמורים למכור סנדלים שמחוץ לעסק שלהם. אחרי שהמעשה כבר נעשה יש להודיע להם על כך או לרכוש את הסנדלים פעם שניה כדי להשיב את הגזל.

בהצלחה.