בורר במסנני מים בשבת

שאלה:

אוסמוזה הפוכה מסננן מים ביתי האם יש בעיה של בורר

תשובה:

שלום רב

בנוגע למסננת סתם אין כל בעיה, כיון שהמים ראויים לשתייה גם ללא סינון. הנדון הרחב שיש הוא לענין מסנני מים על יסוד פחם, ששם המים מתערבים המסננת בפחם ונעשים לא ראויים לשתייה ואז הם יוצאים משם דרך הפילטר כשם נקיים. בסוג כזה של מסננת נחלקו הדעות כפי שתוכל לראות בהרחבה כאן וכאן. כמובן כל המתקנים הדיגיטליים אסורים בשימוש בלי ספק [תמי 4 ואחרים].

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. שלום וברכה. אם אדם לא שותה מים מהברז כלל אפילו בארץ, ורק דרך פילטר. האם בשבילו מותר להשתמש בפילטר רגיל בשבת?

  2. אבל יש בה"ל שם בדין קסמים שלאסטניס יהיה אסור לברור.
    ובאורחות שבת הביא בשם הגריש"א והרב וואזנר שמי שלא שותה מים בלי סינון אסור לו לסנן בשבת.
    מה הרב אומר על זה?

  3. זה חידוש, כי הוא מרגיש את ההבדל רק כשהוא רואה שלקחו מהברז, במים עצמם לא ניכר כלום והוא שותה אותם לרוויה, אבל אם יש שהורו כך, קטונתי.

  4. ודאי שלא. הרי אפילו מים עם קמחים וקיסמים כלשון הפסוקים כל ש"מישתתי בהכי" ראוי לשתייה – אין בורר. אני בטוח שגם אדם שיש לו מסנן מים אם יעצום עיניים ויתנו לו מהברז לא ירגיש… גילוי נאות, אני בבית שותה מהברז, המים בישראל בריאים וטובים.